Dansk English
 
2. prioriteter:

1 Det er oftest lidt vanskeligere at opnå 2. prioriteten da denne tager pantmæssig sikkerhed i ejendommen fra 1. prioriteten og op til ejendommens købesum/vurderingssum.
2 Der er i dusinvis af pengeinstitutter, der meget gerne vil tilbyde lån af denne karakter i Danmark.
3 Typisk gives finansieringen af en dansk bank eller sparekasse med en belåningsgrænse fra 60 % op til ejendommens vurderingssum/ købesum. Etableringsgebyret er sjældent lavere end kr. 30.000,-kr., typisk opkræves 1% af lånesummen max. kr. 50.000.
4 Rentemarginalen er typisk mellem 1,5% p.a. til 2,25% p.a. Fundingrenten kan være alt fra 3 mdr.s fast rente p.t. januar 2005 2,19% p.a. og op til 5-års fast rente p.t. ca. 3,30% p.a.
5 Typisk leveres lånene med et fast aftalt afviklingsforløb, der nøje skal følges, sjældent udover 15 års afvikling.
6 Der er mulighed for en refinansiering eller en forlængelse af afviklingen på lånene såfremt de bagvedliggende sikkerheder retfærdiggør dette.
7 Det kan være vanskeligt at udvide kreditten i lånets første løbeår, såfremt der opstår uforudsete udgifter som investeringsprojektet ikke har penge til.
8 Den, der leverer 2. prioriteten, vil typisk betinge sig at blive kontoførende for investeringsprojektet eller for ejendommen.
9 Det skattemæssige aspekt kan være meget kompliceret. Således er der fradragsret for rente, men ikke for etableringsgebyrer eller tilbagekøb af renteswap ved en førtidsindfrielse af et lån med lang fast rente.
10 I teorien kan 2. prioritetslånene forlanges indfriet med kort varsel, typisk 3 mdr.
11 Generelt er systemet velfungerende, og pengeinstitutterne er fleksible og professionelle i behandlingen af låneansøgninger.

 

 

 

Ophavsret (c) 2020 Wismann Property Consult A/S   OnlineWeb® is copyright 2002-2020 by HP Consulting    Log ind