Dansk English
 
Aktører på markedet:

1 Markedet for investeringsejendomme omfatter både indenlandske private, professionelle og institutionelle investorer.
2 Nogle af de største købere er udbyderne af 10-mands K/S selskaber, der har opereret siden 1989. Deres antal er i dag omkring 20 forskellige udbydere med et samlet volumen på ca. 7 mia., hvor omkring halvdelen er danske ejendomme, 1/3 er engelske ejendomme og resten svenske, finske og tyske ejendomme. Kun en meget lille del ligger udenfor dette område.
3 De professionelle investorer er enten gamle familiefirmaer, der plejer deres formue ved at eje og købe investeringsejendomme. Mange virksomheder ligger fra gammel tid med store ejendomsinvesteringer, men der er en helt klar udvikling i retning af at disse sælges for at placere kapitalen i virksomhedens kerneområder. Den sidste del af de professionelle ejendomsinvestorer køber ejendomme for at udvikle dem og siden sælge med fortjeneste. Den mest risikovillige del af de professionelle investorer er de såkaldte developere.
4 De institutionelle investorer i Danmark er primært pensionskasser, forsikringselskaber og pengeinstitutter, der har et placeringsbehov for deres kapital. De er allermest interesserede i markante flotte ejendomme med solide lejere, lange lejekontrakter og et fast afkast. Disse virksomheder har ikke behov for at lånefinansiere deres ejendomme, de har ofte en tidskrævende beslutningsproces og de er sjældent særlig hurtige til at udvikle ejendomme i hvilke der opstår tomgangsleje.
5 Private enkeltpersoner med egne ejendomme eller andele i investeringsejendomsprojekter er i dag en voksende gruppe. Alene privatpersoners investering i K/S ejendomme har en investorskare på omkring 6.000 personer. Alle byer har et utal af enkelt ejendom, der er familieejede, fordi et familiemedlem for mange år siden fandt det interessant at købe en ejendom i stedet for at købe obligationer eller aktier.
6 Interessen for ejendomme er klart stigende, og der er i dag en pengerigelighed uden sidestykke. Vi kommer derfor fremtiden til at se en stor vækst i antallet af aktører.

 

 

Ophavsret (c) 2020 Wismann Property Consult A/S   OnlineWeb® is copyright 2002-2020 by HP Consulting    Log ind