Dansk English
 

Store fordele ved handel med brugte anparter i 10-mands K/S projekter.


I mange ejendomsinvesteringsprojekter oplever investorerne, at deres ejendom efter få års ejerskab er steget mellem 50-100% i værdi. Deltager man i 10-mands K/S projekter er en beslutning om salg af ejendommen noget der ofte kræver 2/3 dels flertal på en generalforsamling. Ønsker man at sælge sin andel i projektet, er det kun få rådgivere på markedet, der tilbyder at formidle en handel af en del af projektet på for køber og sælger rimelige vilkår.

 

Mange af de store udbyderselskaber, frembringer med jævne mellemrum købstilbud til deres investorselskaber, hvor disse investorer tilskyndes til at sælge et velfungerende projekt, blot fordi, at værdien en steget markant. Ofte bruges argumentet om, at det er jo aldrig skidt at tage en gevinst når den er der. Har man den langsigtede investeringshorisont, hvor man har intention om at ejendomsinvesteringer med udlodning om 10-15 år skal forsøde pensionsalderen, så er det oftest meget forkert at sælge.

 

I foråret 2006 var jeg involveret i en strøggadeejendom som investorerne havde købt fire år tidligere  for kr. 56 mill. Nu kunne de sælge samme ejendom for kr. 100 mill. Efter betaling af udskudt skat ved et salg ville nettoprovenuet blive kr. 4,8 mill. Egenkapitalen i projektet var før salg kr. 36 mill. Dertil kom, at investorerne ved salg ville gå glip i de skattemæssige besparelser i de kommende år netto efter skat på ca. kr. 3,5 mill. over de næste 6 år og en potentiel udlodningsmulighed på kr. 3,6 mill./år fra om kun 7 år. Ved salg ville de oprindelige udbudsomkostninger på ca. 10% naturligvis være tabt/afskrevet.


(Se side 2)

 

Ophavsret (c) 2020 Wismann Property Consult A/S   OnlineWeb® is copyright 2002-2020 by HP Consulting    Log ind